Lezing "Hemelse symboliek & gebruik van Lieve Vrouwenkruiden"

Zo goed als alle Desselse (veld)kapellen kregen de afgelopen jaren een grondige opknapbeurt. De Heilig Kruiskapel op de Hei, een grotere bedevaartskapel, werd zelfs helemaal gerestaureerd. We breien nu graag een vervolg aan het Dessels erfgoed met een lezing rond Lieve Vrouwenkruiden, ook bekend als 'Mariakruiden'. Vele planten en bloemen dragen in hun naam een verwijzing naar Maria. Denk maar ...
Zo goed als alle Desselse (veld)kapellen kregen de afgelopen jaren een grondige opknapbeurt. De Heilig Kruiskapel op de Hei, een grotere bedevaartskapel, werd zelfs helemaal gerestaureerd. We breien nu graag een vervolg aan het Dessels erfgoed met een lezing rond Lieve Vrouwenkruiden, ook bekend als 'Mariakruiden'.

Vele planten en bloemen dragen in hun naam een verwijzing naar Maria. Denk maar aan lievevrouwebedstro, mariadistel, maagdenpalm…
Er wordt gesproken over Mariakruiden, maar wat zijn Mariakruiden nu juist? En waarom is symboliek in het algemeen en plantensymboliek in het bijzonder zo belangrijk in het Christendom?

Heb je later eventueel interesse om de Desselse kapelletjes mee in te richten met zulke kruiden? Je bent meer dan welkom! We laten ons tijdens deze lezing inspireren en steken op een later tijdstip in april onze handen uit de mouwen. Zo kunnen de kapelletjes in mei (=Mariamaand) in al hun glorie floreren, mét bijpassende Mariakruiden!

> Deelname gratis, bij voorkeur inschrijven via info@rlkgn.be met vermelding van aantal personen + namen, vóór 24 maart.
> Meer info via Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete vzw: www.rlkgn.be of 014 85 25 14

Bron: UiTinVlaanderen.be

Evenementen gemeente Dessel

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Administratief Centrum "De Plaetse"

Tickets

Contact

Organisatie

gemeente Dessel, heemkundige kring De Griffioen, regionaal landschap Kleine en Grote Nete, erfgoedcel k.ERF

Zoek meer over