Sas4-Toren

De Sas4-Toren is 37 meter hoog en geeft een schitterend uitzicht. Bij helder weer kan je ettelijke kilometers ver zien. In het gebouw onder de toren vind je een bezoekerscentrum met een tentoonstelling over de streek: het groen, het kanalennet en de ontginning van kwartszand.

SAS4-TOREN
Op het grondgebied van Dessel, Sas 4, kruisen de drie kanalen Bocholt-Herentals, Dessel-Schoten en Dessel-Kwaadmechelen, een unieke plek. Om deze reden werd er gekozen op dit kanalenkruispunt een uitkijktoren te plaatsen.


De toren telt 216 trappen en is makkelijk te betreden. Om ook mindervaliden de kans te geven hiervan te genieten, zijn er webcams op de top geplaatst waarvan de beelden onderaan te bekijken zijn.

Voor de kinderen is er een natuurlijk speelbos waar ze naar ze naar hartenlust kunnen ravotten.

De Sas4-Toren is altijd toegankelijk.


BEZOEKERSCENTRUM
Dessel stelt zijn troeven voor, met de klemtoon op het groen en de vele mogelijkheden voor het wandel- en fietstoerisme. De Vlaamse Waterweg vestigt de aandacht op het belang van het kanalennet, vooral op economisch vlak maar ook voor de recreatie. Sibelco, dat in de streek al sinds de 19e eeuw kwartszand ontgint, belicht de ontginning van dit kwartszand en het belang ervan voor ons dagelijks leven.
Constant worden de talrijke verbanden duidelijk: tussen de kanalen en het kwartszand, de kanalen en het toerisme, de waterplassen (ontstaan door de zandontginning) en de recreatie en/of de natuur, enzovoort. De verhalen van de gemeente Dessel, De Vlaamse Waterweg en Sibelco kruisen elkaar voortdurend en lopen vaak ook parallel.
In het bezoekerscentrum kan je eveneens terecht voor alle toeristische informatie.

Openingsuren: 

van 15 april t/m 30 juni en
van 1 september t/m 15 oktober:

woensdag: van 13 tot 17 uur
donderdag: van 13 tot 17 uur
vrijdag: van 13 tot 17 uur
zaterdag: van 13 tot 17 uur
zondag: van 13 tot 17 uur
feestdagen: van 13 tot 17 uur

van 1 juli t/m 31 augustus

dinsdag: van 11 tot 17 uur
woensdag: van 11 tot 17 uur
donderdag: van 11 tot 17 uur
vrijdag: van 11 tot 17 uur
zaterdag: van 11 tot 17 uur
zondag: van 11 tot 17 uur
feestdagen: van 11 tot 17 uur


GROEPEN:
Wenst u de Sas4-Toren in groep te bezoeken? Dat kan. Een groepsbezoek dient vooraf aangevraagd te worden en kan enkel op volgende momenten:

  • maandag t/m vrijdag tussen 9 en 17 uur (van 16 oktober t/m 14 april)
  • dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 17 uur (van 15 april t/m 15 oktober)
  • zaterdag tussen 13 en 17 uur (van 15 april t/m 15 oktober)

Wilt u toch op een ander moment een begeleid groepsbezoek? Neem dan contact op met de dienst toerisme om te kijken welke mogelijkheden er zijn.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Evenementen gemeente Dessel

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Zoek meer over